Cazuri clinice – Bursită subacromială

Impingement subacromial drept și Bursită subacromială dreaptă

Pacienta de 87 de ani care a fost diagnosticată cu impingement subacromial drept și bursită subacromială dreaptă. A urmat tratament conservator (fizioterapie, kinetoterapie, antiinflamatorii oral și injectabil), dar fără rezultat. Funcția umărului era limitată.

Înainte de operație abducția (ridicarea laterală a umărului era în jur de 75° și anteducția (ridicarea anterioară a brațului la fel). Nu putea să doarmă pe umărul drept și avea dureri nocturne și la încercarea de a efectua activități cotidiene (îmbracat, spălat, pieptănat etc.) După intervenția chirurgicală artroscopică funcția umărului s-a îmbunătățit semnificativ.

Înainte de operație
După operație la 2 luni

Te doare umărul sau cotul?

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament

Programează-te acum!

Bursită subacromială dreaptă

Pacient cu bursită subacromială posttraumatică, rezistentă la tratamentul conservator. A fost operat artroscopic efectuându-se excizia bursei (decompresie subacromială). Evoluţia postoperatorie foarte bună.

Preoperator
Postoperator la două săptămâni

Bursită subacromială dreaptă

Pacient de vreo 30 de ani ce s-a prezentat pentru durere de umăr drept. Examenul imagistic a evidenţiat bursită subacromială. S-a încercat tratamentul conservator, însă fără rezultat. S-a practicat bursectomie artroscopică. Evoluţia a fost extrem de bună postoperator.

Preoperator
Postoperator

Bursită subacromială dreaptă

Pacient tânăr cunoscut cu bursită subacromială a cărei simptomatologie nu a răspuns la tratamentul conservator. A fost operat artroscopic, ocaţie cu care s-a excizat bursa inflamată.

Preoperator
Postoperator la 2 săptămâni