Cazuri clinice – Capsulită adezivă (Umăr îngheţat)

Tendinopatie de cap lung al mușchiului biceps și Impingement subacromial și Capsulită adezivă (umăr înghețat) secundară

Pacient în vârsta de 47 ani cu acuze dureroase la nivelul umărului drept de aproape un an și cu limitare progresivă a mobilității umărului în ultimele 4 luni, simptomatologie rezistentă la tratamentul conservator. La examenul obiectiv se constată abducție de 75 grade și anteducție de 80 de grade.

A fost necesară mobilizarea umărului sub anestezie generală pentru ruperea aderențelor și redarea mobilității articulare; întrucât tendonul bicepsului era friabil și inflamat a fost necesară tenotomia sa. S-a practicat și o decompresie subacromială (excizia bursei inflamate și acromioplastie).

Pacient preoperator
Pacient la 5 zile postoperator

Te doare umărul sau cotul?

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament

Programează-te acum!

Umăr îngheţat (capsulită adezivă) și tendinopatie de biceps

S-a prezentat la consultul medical un pacient de 80 ani cu capsulită adezivă la umărul drept, afecțiune care nu a raspuns la tratament conservator. Clinic, s-a observat limitarea severă a funcţiei umărului drept. A fost tratat artroscopic, practicându-se mobilizarea sub anestezie, tenotomie de biceps şi decompresie subacromială.

Înainte de operație
După operaţie

Capsulită adezivă umăr drept

Pacientă de 67 de ani cu capsulită adezivă dezvoltată după mai multe luni de suferinţă articulară. Tratamentul conservator nu a dat rezultate, impunâdu-se tratamentul chirurgical, care s-a realizat artroscopic.

Preoperator
Postoperator

La 2 zile p.o.

La 14 zile p.o.

La 14 zile p.o.

Umăr stâng îngheţat secundară unui impingement subacromial

Pacientă de aproximativ 50 de ani cu umăr stâng îngheţat secundară unei suferinţe la nivelul umărului vechi de aproximativ un an, fără răspuns la tratamentul conservator. I s-a făcut mobilizare sub anestezie şi apoi a fost operată artroscopic.

Preoperator
A doua zi postoperator
La două săptămâni postoperator

Umăr stâng îngheţat (capsulită adezivă) secundar unui impingement subacromial

Pacientă de 48 de ani cu capsulită adezivă (umăr îngheţat), de mai mult de 6 luni, rezistentă la toate formele de tratament conservator. S-a mobilizat umărul sub anestezie generală şi s-a efectuat o intervenţie chirurgicală artroscopică (decompresie subacromială).

Preoperator
A doua zi postoperator

Umăr îngheţat stâng (capsulită adezivă) secundară unui impingement subacromial

Pacient de aproximativ 50 de ani cu capsulită adezivă secundară unei suferinţe a umărului stâng vechi, rezistente la tratament conservator. I s-a făcut mobilizarea umărului sub anestezie generală şi o decompresie subacromială artroscopică.

Preoperator
Postoperator la 2 săptămâni

Umăr îngheţat drept

Pacient cu umăr îngheţat de aproximativ 6 luni, cu limitare severă a mobilităţii articulare. După ce a făcut tratament conservator (kinetoterapie şi fizioterapie) câteva luni fără ameliorarea simptomatologiei s-a practicat mobilizarea umărului sub anestezie şi decompresia subacromială artrosopică.

Preoperator
A doua zi postoperator

Capsulită adezivă umăr stâng

Pacientă cu capsulită adezivă umăr stâng, cu dispariţia mobilităţii articulare. După luni de tratament conservator fără rezultat s-a optat pentru mobilizare sub anestezie şi decompresie subacromială artroscopică. După operaţie a urmat un program agresiv de recuperare.

Preoperator
Aspect postoperator la câteva săptămâni

Capsulită adezivă

Pacientă de 48 de ani ani ce s-a internat pentru durere şi limitarea marcată a mobilităţii umărului rezitente la tratament conservator de 8 luni. S-au efectuat mobilizare sub anestezie generală şi artroscopic debridare şi decompresie subacromială.

Aspect preoperator
Aspect postoperator