Cazuri clinice – Disjuncţia acromio-claviculară

Disjuncţie acromio-claviculară dreaptă

Un pacient de 56 de ani a căzut la tenis pe umărul drept suferind o disjuncţie acromio-claviculară dreaptă gradul III. S-a încercat inițial tratamentul ortopedic, însă fără niciun rezultat. S-a optat pentru intervenţia chirurgicală practicându-se reducerea deschisă a disjuncţiei cu stabilizarea ei folosindu-se tight-rope şi refăcându-se ligamentele rupte prin utilizarea unei autogrefe de tendon gracilis.

Aspect preoperator (se observă ascensionarea claviculei drepte)

Aspect radiologic preoperator

Aspectul umărului postoperator cu evidenţierea simetriei celor doi umeri

După operaţie se observă corecţia deplasării

Reluarea normală a mobilităţii umărului

Te doare umărul sau cotul?

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament

Programează-te acum!

Disjuncţie acromio-claviculară dreaptă

Pacient de 46 de ani ce a căzut de pe bicicletă suferind o luxaţie de cot drept şi o disjuncţie acromio-claviculară umăr drept. Luxaţia s-a rezolvat ortopedic (a rămas o redoare postimobilizare pentru care încă face fizioterapie), iar pentru disjuncţie s-a efectuat o intervenţie chirurgicală folosindu-se tightrope şi făcându-se refacerea ligamentelor rupte cu gracilis.

Preoperator
Postoperator la 6 săptămâni
 

Disjuncţie acromio-claviculară dreaptă

Pacient de aproximativ 30 de ani ce a suferit un traumatism la nivelul umărului drept soldat cu disjuncţie acromio-claviculară gr. V. S-a efectuat deschis reducerea şi fixarea claviculei cu tight-rope şi ligamentoplastie folosindu-se autogrefă cu tendon gracilis.În primele 6 săptămâni I s-a permis ridicarea braţului până la 90 de grade pentru protejarea gresei şi vindecarea părţilor moi.

Preoperator
Postoperator la 6 săptămâni

Disjuncţie acromio-claviculară dreaptă

Pacient ce a suferit un traumatism la nivelul umărului drept, soldat cu disjuncţie acromio-claviculară gradul V. A fost operat artroscopic la câteva zile repoziţionându-se clavicula în locaţia sa şi fixându-se cu dog-bone button.

Aspect radiologic şi clinic preoperator
Aspect la câteva luni postoperator

Disjuncţie acromio-claviculară

Pacient în vârstă de 40 de ani, cu disjuncţie A-C gr. V stângă veche de 2 ani, secundară unui traumatism de muncă (cădere de pe casă). A fost operat artroscopic folosindu-se un tight-rope şi practicându-se ligamentoplastie cu tendon gracilis.

Aspect preoperator
Aspect la 10 săptămâni postoperator

Luxaţie acromio-claviculară dreaptă

Pacient de peste 40 de ani, cu luxaţie A-C dreaptă gr. V, ce a fost operat artroscopic folosindu-se tight-rope. În primele 6 săptămâni mobilitatea membrului superior a fost limitată (ridicare până la nivelul umărului), apoi a început recuperarea.

Aspect preoperator
Aspect postoperator