Cazuri clinice – Tendinopatie

Tendinopatie de cap lung al mușchiului biceps și Impingement subacromial și Capsulită adezivă (umăr înghețat) secundară

Pacient în vârsta de 47 ani cu acuze dureroase la nivelul umărului drept de aproape un an și cu limitare progresivă a mobilității umărului în ultimele 4 luni, simptomatologie rezistentă la tratamentul conservator. La examenul obiectiv se constată abducție de 75 grade și anteducție de 80 de grade.

A fost necesară mobilizarea umărului sub anestezie generală pentru ruperea aderențelor și redarea mobilității articulare; întrucât tendonul bicepsului era friabil și inflamat a fost necesară tenotomia sa. S-a practicat și o decompresie subacromială (excizia bursei inflamate și acromioplastie).

Pacient preoperator
Pacient la 5 zile postoperator

Te doare umărul sau cotul?

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament

Programează-te acum!

Umăr îngheţat (capsulită adezivă) și tendinopatie de biceps

S-a prezentat la consultul medical un pacient de 80 ani cu capsulită adezivă la umărul drept, afecțiune care nu a raspuns la tratament conservator. Clinic, s-a observat limitarea severă a funcţiei umărului drept. A fost tratat artroscopic, practicându-se mobilizarea sub anestezie, tenotomie de biceps şi decompresie subacromială.

Înainte de operație
După operaţie