Cazuri clinice

Nici un pacient nu este la fel cu altul şi nici o patologie nu este întru totul identică cu alta, deşi poate aparţine aceleeaşi familii de afecţiuni. În general prezentarea la medic se face având acuze comune: durerea şi impotența funcţională, însă în spatele lor stau particularități și o varietate de boli cu tratamente chirurgicale şi postoperatorii variabile.

Astfel, un impingement subacromial beneficiază de o recuperare mai rapidă postoperator decât o sutură de coafă rotatorie şi un “umăr îngheţat” se mobilizează activ cât mai precoce față de o luxaţie recidivantă.

Chiar şi în cazul pacienţilor cu aceleaşi diagnostice există nuanţe, pentru că fiecare dintre aceştia prezintă propriul capital tendinomuscular care face ca rezultatele să fie mai bune la unii şi să se lase aşteptate multă vreme la alţii.

Cazurile prezentate au rolul de a exemplifica activitatea chirurgicală prestată de-a lungul anilor, activitate ce a contribuit la sporirea calităţii vieţii celor din imagini, iar mie mi-a adus satisfacţie profesională.

Te doare umărul sau cotul?

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament

Programează-te acum!