Cazuri clinice – Luxaţie recidivantă

Luxaţie recidivantă

Pacient de 29 de ani cunoscut cu luxație recidivantă de umăr drept. La examenul RMN s-a evidențiat o leziune labrală Bankart, responsabilă pentru simptomatologie. S-a practicat artroscopic cura leziunii Bankart utilizându-se trei ancore fastak. Evoluția a fost foarte bună.

Aspect la 10 săptămâni postoperator

Te doare umărul sau cotul?

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament

Programează-te acum!

Luxaţie recidivantă

Pacient de 31 de ani cunoscut cu luxație recidivantă de umăr stâng. Pe RMN a fost confirmată o leziune labrală Bankart. Având în vedere gradul de instabilitate și disconfortul produs de acesta, s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale.

Aspect la 10 săptămâni postoperator
 

Luxaţie recidivantă

Pacient de 23 de ani cu luxație recidivantă de umăr drept. După efectuarea investigațiilor imagistice necesare, care au confirmat o leziune labrală tip Bankart, s-a decis intervenția chirurgiclă practicându-se artroscopic sutura labrumului cu 3 ancore.

Aspect la 2 luni postoperator
 

Luxaţie recidivantă

Pacientă de 17 ani, practicantă de tenis de 10 ani, ce a suferit multiple traumatisme la nivelul umărului stâng, soldate cu leziune de labrum ce favoriza apariția unei instabilități secundare la acest nivel. S-a intervenit chirurgical artroscopic stabilizându-se zona labrală cu 3 ancore. La 7 luni postoperator s-a reîntors să practice tenisul.

Aspect la 18 luni postoperator
 

Luxaţie recidivantă

Pacient în a patra decadă a vieţii, ce a suferit un traumatism la nivelul umărului stâng, soldat cu o luxaţie ce a implicat şi detaşarea unui mic fragment osos de la nivelul glenei. A fost operat artroscopic, suturând breşa labrală cu ancore speciale. A stat 4-5 săptămâni imobilizat în orteză de umăr pentru protecţia suturii, apoi a început recuperarea.

Aspect la un an de zile postoperator

Luxaţie recidivantă

Pacient în vârstă de 26 ani cunoscut cu luxaţie recidivantă de umăr drept A fost operat artroscopic suturându-se breşa cu ancore. La o lună de zile postoperator a început recuperarea.

Aspect la 2 luni postoperator
 

Luxaţie recidivantă

Pacient în vârstă de 22 de ani, practicant de arte marţiale, cu luxaţie recidivantă bilaterală, instabilitatea cea mai mare fiind la umărul drept. A fost operat artroscopic cu ancore. Evoluţia a fost foarte bună.

Aspect la 2 luni postoperator