Tratamentul în paralizia de nerv radial

Tratamentul leziunilor nervoase (în cazul nostru al nervului radial) nu este simplu, mai ales pentru pacient. El este de durată şi necesită urmărirea periodică de către medicul curant. Scopul tratementului este să amelioreze simptomatologia şi să menţină mobilitatea articulară a pumnului şi degetelor. Uneori simptomatologia se poate remite fără tratament de la sine, prin repaus. Mijloacele sunt nechirurgicale şi chirurgicale.

Tratamentul conservator, nechirurgical în paralizia de nerv radial constă în:

• Medicaţie analgezică sau antiinflamatorii nesteroidiene
• Administrare de vitamine din complexul B
• Infiltraţii cu corticoizi
• Creme anestezice
• Imobilizarea după reducere într-o atelă a unei fracturi sau luxaţii
• Fizioterapie pentru menţinerea sau refacerea tonusului muscular
• Masaj
• Acupunctură

De obicei un nerv se reface în câteva luni. Dacă după câteva luni de tratament conservator nu se obţine nici un fel de răspuns, se va face o electromiografie (EMG) pentru reevaluarea nervoasă şi în cazul constatării lipsei de semnal nervos se poate lua în considerare tratamentul chirurgical.

Electromiografie (EMG)

Tratamentul chirurgical în paralizia de nerv radial

Constă în transpoziţii (repoziţionări) nervoase, înlăturarea factorilor de compresiune (tumori, aderenţe fibroase), refacerea nervilor prin sutură sau alte procedeee chirurgicale. Uneori aceste procedeele nu dau rezultate şi sunt necesare transferuri de tendoane care să preia funcţiile muşchilor afectaţi de leziunea nervoasă.

Prognosticul în paralizia de nerv radial

Depinde de cauza care a generat afecţiunea, de gradul de leziune al nervului, de perseverenţa pacientului, de calitatea recuperării. Refacerea nevoasă necesită timp îndelungat, luni de zile până la un an. Acest lucru tebuie ştiut de la început de către pacient, pentru a nu avea aşteptări nerealiste de la tratament, a nu cădea în depresie dacă în câteva săptămâni nu vede rezultate notabile şi pentru a continua recuperarea.

Prevenţia apariției paraliziei de nerv radial

Se poate obţine evitând compresiunile prelungite pe braţ, alternând perioadele de activitate fizică cu perioade de repaus, reducând rapid o luxaţie sau o fractură şi poziţionând-o într-o atelă, tratând precoce afecţiunile cu caracter general pentru a nu se ajunge la complicaţii.

Te doare umărul sau cotul?

Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament

Programează-te acum!